h1

svar på systers inlägg

February 20, 2010

http://thamussepigg.blogg.se

Vissa saker kan vara sant, man kan växa ifrån varandra, men ofta är det inte så.

Man kan vara vän med alla, man är olika vän med alla. Man är olika som person beroende på vem man umgås med. Det handlar om att hitta en balans mellan sig själv och sina vänner.
Vissa av mina vänner får mig glad när jag är ledsen, vissa berättar jag vad som gör ont, vissa löser jag mina problem med, vissa går jag ut och festar med, vissa tränar jag med,… det är det verkliga livet. Man förändras inte direkt som person, man adapterar sig efter allihopa men man är ändå sig själv om man fortfarande följer sitt hjärta.

Det kommer ni alla att märka.
Det enda jag kan säga syster är att jag tror att denna tjej kommer att stå med dig om du vill, om det känns rätt.
Men hon måste veta i framtiden att man inte alltid kan umgås helatiden, man gör sådant i perioder.

Att vara cool, inne och sådant spelar ingen roll, inte innuti. Det är vännerna som gör en till den man är. ex. Tizzy och jag var bästa vänner på Mallorca, hon bor i England. Det betyder inte att vi inte är vänner nu, vi har en paus och hörs ibland. Vi delar minnen, bra och dåliga. Oavsett framtiden kommer det alltid ha hänt, det kommer alltid vara våra minnen. Skulle vi träffas idag, imorgon eller om 5år.. så kommer vi fortfarande vara vänner.

Helena, min bästa och förmoldigen ända ravear kompis, hon är halva min storlek, vältränad och helt jävla underbar. Hon är mycket snyggare i clubwear än mig, men det gör inget. Hon accepterar mig för den jag är, även om jag inte är störst, bäst och vackrast så om det var en fest i Holland skulle hon inte tveka på att åka med mig om hon har pengar. Hon skulle inte lämna mig ensam där, för hon är där med mig. Men vi lyssnar på olika musik så ibland står jag en stund på ett annat golv. Det gör inget, vi åker ändå dit ihop…

Marika och jag har varit vänner sedan högstadiet, vi pratas vid ungefär en gång i månaden. Men helt plödsligt kommer det ett halvår eller ett år som vi inte är en dag utan varandra. Hon har även sitt eget liv att leva som 2barns mamma och fru. Det gör inte att vi slutat vara vänner, hon vet vem hon kan lita på när det gäller. Ett ord och hon vet att jag släpper allt och är där.

Linda, just nu gör vi olika saker. Umgås med olika människor. Men som vänner sitter man inte ihop, man finns där. Vi har inte slutat vara vänner sedan högstadiet, vi kommer nog inte sluta än på ett tag heller. Även om hon försöker få med mig och festa och jag försöker få med henne på piratfikan. Hon är ändå en av mina bästa.

Toby kan jag nog inte ens undvika även om jag försöker. då bor han bara utanför min dörr tills jag öppnar eller kommer hem haha. Toby är nog en av mina roligaste vänner, han är solstrålen som lyser upp tillvaron och killen man ska ta med till det tysta sällskapet för ingen kan få snacket att rulla som den mannen.

Alex och jag.. tror jag har en paus just nu, men det gör inte att jag inte bryr mig. Eller att jag inte anser oss som vänner. Det är en relativt ny vänskap bland mina vänskaper och vi har fortfarande mycket att lära känna hos varandra. Ibland tar det tid att förstå allt, ibland förstår man inte allt utan bara accepterar det som det är. Ibland behöver man kanske en paus, men det gör en inte mindre vänner, egentligen.

Dennis, vi umgicks konstant. Alla antog att vi var ett par, vi färdas i två. har jag rymt blir jag hämtad. Jag antar att jag fungerar bra som sidekick för även nu när han bor i ske-å så hämtar han upp mig och vi åker iväg på äventyr när han är hemma. Att han bor i ske-å gör han inte en mindre vän, att jag inte är nära vän med hans vänner gör mig inte till mindre vän än dem. ..

Det finns fler, som vet att dom finns och betyder något och att jag bara är ett samtal eller ett mail bort. Vissa umgås jag mer eller mindre med, ibland av olika anledningar, ibland av anledningar man inte ens känner till. Så att du vet, i framtiden, så spelar lite tid ifrån varandra inte speciellt stor roll. Det är dem som kommer tillbaka, som finns kvar när man varit på villovägar, ute i världen eller bara varit en del av sitt eget liv en stund. Det är dom som är ens riktiga vänner, som vet att man finns kvar. Man behöver inte oroa sig över vem som ringde sist, besökte sist eller när man sist sågs. När man kommer tillbaka till dem och allt är dom vanligt, är det rätt vänner.

Tänk på att inte oroa dig för framtiden, den löser sig oftast. Speciellt om man tänker på att det kommer att lösa sig. Att oroa sig för mycket är mer skadligt än den förändring framtiden kanske gör man anpassar sig då. Om saker förändras..

❤ syster

Advertisements

One comment

  1. Vad fint inlägg, lots of love to you, pusso! ❤Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: