h1

Politik och politik..

March 3, 2010

Folk har som missuppfattat det, politik är inte uppklädda idioter som gläffser och ljuger. Det ska inte vara så, men vi låter det bara fortsätta. Jag vet inte om det är för att det är någon form av underhållning, men jag det är ytterst svårt för mig att tro att människor i Sverige inte bryr sig ett skit.

Visst en avarage människa engagerar sig förmodligen inte i alla frågor på dagordningen, men om man är jordbrukare så kanske man bryr sig i de frågorna, är man student bryr man sig nog i ämnet man studerar och skolfrågor.

Arbetar man inom omsorg, vill man  nog förändra sin vardag på arbetet.

Ett vanligt parti tror att dom kan och har svaren till allt ovan, det är tyvärr inte helt riktigt. En politiker ensam har inte kunskapen att arbeta med alla dessa frågor. Där kommer början av “Lobbyismen” in,  man undersöker frågan på det faktiska planet. Men det växte för stort, numera uttnyttjas politiker till att kunna bestämma vad som är bäst för brancher, oftast inte för syftet att förbättra för oss användare, utövare, konsumenter. Utan oftast för att stänga ute nya ideér och för att sakta ner utvecklingen på deras marknad för att de ska tjäna mera på en redan “gammal” produkt.

Innovation, det finns kvar. Finns nog mer nu än någonsin, vi utvecklar på hobby nivå, för att det är roligt, för att vi kan, för att testa oss själva, vissa för pengarna. Det är bra för framtiden, men företagen vill inte ha det så.

De vill tro att deras produkt är den enda, den bästa. Visst jag förstår dem, klart man vill sälja. Men man borde kanske sälja produkterna så som användaren vill ha den. Världen är uppbyggd för valfrihet, det är så vi vill ha världen nu. Ni kan inte bara ta bort våran vilja för att ni inte bryr er i att sälja rätt utan bara i att sälja mycket och med eran logga.

Vi hade för länge sedan haft bot på en väldigt massa sjukdomar, om vi inte hade hemlighets stämplat allt som har med medicin, produktutveckling och forskning. Ni anser att eran förtjänst går före de sjuka. Ni förstår inte hur sjukt det är. Även om ni är ett företag, alla företag måste tjäna. Ibland måste man dra in på kostnader, ibland behöver man göra produktutvecklingar… Jävligt ofta, behöver man arbeta tillsammans för att lösa problem. Branschen har spårat, till en början fanns man där för att hjälpa människor och deras plågor för en peng. Nu finns man där för att ruinera människor, stater och endast för sin egen vinning.

Det kanske är socialistiskt att tycka att det är fel tänk, men jag tycker att det är ohumant att låta folk dö för att inte dela med sig av forskning som skulle rädda liv. Det är ohumant att lägga ner mångmiljarder på lobbyism för att styra världen, det är ohumant att försöka stoppa all form mänsklig utveckling som inte kommer från “rätt företag”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: